Direct naar:

down


ZON ZOEKT DAK

Stap voor stap

Stap voor stap

Zonnepanelen zonder zorgen in 9 stappen.

 

Interesse in zonnepanelen via Zon Zoekt Dak en wilt u weten hoe het hele proces in elkaar zit? Hieronder vindt u een overzicht wat er stap voor stap gebeurt en wat u van wie kunt verwachten.

  Stap 1:  Aanmelden

De eerste stap zet u door het invullen van het aanmeldformulier. Hiermee vraagt u vrijblijvend een offerte op maat aan.
 

  Stap 2: U ontvangt een vrijblijvend aanbod op maat

Binnen enkele dagen ontvangt u per e-mail een persoonlijk aanbod van onze leverancier Eneco. Dit aanbod is gebaseerd op uw gegevens en aangegeven voorkeuren. Met behulp van een geavanceerd programma wordt uw dak op afstand opgemeten, bekeken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en wordt er een maatwerkontwerp voor uw zonnepanelen gemaakt.

 

  Stap 3: Telefonisch contact met de adviseur

Na enkele dagen wordt u gebeld door een van onze adviseurs , zodat u het voorstel samen kunt doorspreken en eventueel kunt wijzigen. Blijkt hieruit dat het noodzakelijk is om de situatie ter plekke te bekijken, dan volgt een huisbezoek of een 'telefacing'-gesprek, een online gesprek met de adviseur waarvoor u niet thuis hoeft te blijven. 

Wilt u nog even nadenken over het aanbod of dit bespreken met uw partner? Geen probleem, de offerte is minimaal drie weken geldig.

 

  Stap 4: Bestellen en aanbetalen

Als u de offerte getekend terugstuurt, gaat u een overeenkomst aan met Eneco voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen via Zon Zoekt Dak. U doet dan ook de eerste aanbetaling van 25%. Deze aanbetaling is beschermd in het onwaarschijnlijke geval dat Eneco Retail failliet zou gaan.

Als u de offerte tekent, meldt Eneco uw productieinstallatie aan op www.energieleveren.nl. Daarmee wordt uw netbeheerder op de hoogte gesteld dat u elektriciteit gaat produceren. Uw netbeheerder controleert ook of u een nieuwe elektriciteitsmeter nodig heeft. U krijgt dan bericht van uw netbeheerder. Kijkt u eventueel ook bij de veelgestelde vragen over de nieuwe elektriciteitsmeter.

Zodra u de offerte getekend heeft, kunt u eventuele subsidie aanvragen. De landelijke subsidiepot voor zonnepanelen is leeg, maar mogelijk zijn er nog wel regionale subsidies van toepassing. Dat kunt u opzoeken op www.energiesubsidiewijzer.nl.

 

  Stap 5: Afspraak met installateur

Als uw aanbetaling ontvangen is, neemt Eneco Installatiebedrijven contact met u op om een afspraak te maken voor de installatie.

 

  Stap 6: Installatie en 2e betaling

De installatie zal, afhankelijk van de grootte van uw systeem, meestal een halve tot hele dag kosten. De tweede betaling van 65% moet u uiterlijk een week voor de dag van de installatie voldoen.

 

  Stap 7: Oplevering en laatste betaling

Als de installatie is afgerond, loopt de installateur alles met u langs. Bent u tevreden en werkt het systeem? Dan tekent u een opleverdocument en doet u de laatste betaling van 10%.

 

  Stap 8: Nazorg

Heeft u later nog vragen? De installateur laat een pakketje handleidingen achter waar u de meeste antwoorden kunt vinden. Maar u kunt ook altijd contact opnemen met Eneco via 010- 890 9637 op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. U heeft twee jaar garantie op de installatie, vijf jaar op de omvormer en tien jaar productgarantie op de zonnepanelen, plus vermogensgarantie op de panelen van in totaal 25 jaar.
Natuur & Milieu laat enkele installaties inspecteren door een onafhankelijke expert. Er is een kleine kans dat u onderdeel bent van deze steekproef. Indien dit het geval is, wordt er door Natuur & Milieu vooraf contact met u opgenomen.

 

  Stap 9: De zon schijnt

Gefeliciteerd! U produceert zelf duurzame stroom waarmee u bespaart op uw energierekening. Hiermee levert u tegelijkertijd een bijdrage aan een beter milieu.