Direct naar:

down


Stap voor stap

Stap voor stap

Zonnepanelen zonder zorgen in 9 stappen

Stap 1: Aanmelden

De eerste stap zet u door het invullen van het aanmeldformulier. Hiermee vraagt u vrijblijvend een offerte op maat aan. De kosten hiervan bedragen €45. Dit is een waarborgsom. Indien u akkoord gaat met de offerte en de zonnepanelen op uw dak laat installeren, wordt de waarborgsom teruggestort. Mocht uw dak niet geschikt zijn voor de plaatsing van zonnepanelen, dan krijgt u ook de waarborgsom terug.

 

Stap 2: U ontvangt een vrijblijvend aanbod op maat

Binnen enkele dagen ontvangt u per e-mail een persoonlijk aanbod van onze leverancier Zon-IQ. Dit aanbod is gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Met behulp van een geavanceerd programma wordt uw dak op afstand opgemeten, bekeken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en wordt er een maatwerkontwerp voor uw zonnepanelen gemaakt. Lees deze offerte goed door. Let vooral op de opstelling van de panelen op uw dak, en of u niet méér elektriciteit op gaat wekken dan u verbruikt.

 

Stap 3: Telefonisch contact met de adviseur op verzoek

U kunt een telefonisch adviesgesprek met een adviseur inplannen om samen de offerte door te nemen. Blijkt hieruit dat het noodzakelijk is om de situatie ter plekke te bekijken, dan volgt een huisbezoek.

Wilt u nog even nadenken over het aanbod of dit bespreken met uw partner? Geen probleem, de offerte is 30 dagen geldig.

 

Stap 4: Bestellen en aanbetalen

Als u de offerte getekend terugstuurt, gaat u een overeenkomst aan met Zon-IQ voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen via Zon Zoekt Dak. U doet een eerste aanbetaling van 20%. Deze aanbetaling is beschermd in het onwaarschijnlijke geval dat Eneco Holding, het moederbedrijf van Zon-IQ, failliet zou gaan. De waarborgsom van €45 wordt aan u teruggestort.

Als u de offerte tekent, meldt Zon-IQ uw zonne-installatie aan op www.energieleveren.nl. Daarmee wordt uw netbeheerder op de hoogte gesteld dat u elektriciteit gaat produceren. Uw netbeheerder controleert ook of u een nieuwe elektriciteitsmeter nodig heeft. U krijgt dan bericht van uw netbeheerder. Kijkt u eventueel ook bij de veelgestelde vragen over de nieuwe elektriciteitsmeter.

Zodra u de offerte getekend heeft, kunt u eventuele subsidie aanvragen. De landelijke subsidiepot voor zonnepanelen is leeg, maar mogelijk zijn er nog wel regionale subsidies van toepassing. Dat kunt u opzoeken op www.energiesubsidiewijzer.nl. Er is ook een aantrekkelijke energiebespaarslening, waarmee u voordelig geld kunt lenen om energiebesparende investeringen, zoals zonnepanelen, bij uw huis te kunnen financieren. Kijk voor meer informatie hierover op www.ikinvesteerslim.nl.

 

Stap 5: afspraak met de installateur

Als uw aanbetaling ontvangen is, neemt Zon-IQ contact met u op om een afspraak te maken voor de installatie.

 

Stap 6: Oplevering en laatste betaling

De installatie zal, afhankelijk van de grootte van uw systeem, meestal een halve tot hele dag kosten Als de installatie is afgerond, loopt de installateur alles met u langs. Bent u tevreden en werkt het systeem? Dan tekent u een opleverdocument en doet u de laatste betaling van 80%.

 

Stap 7: BTW terug vragen

U kunt de BTW over de installatie van zonnepanelen terugvragen. Deze BTW-teruggave kunt u via Zon Zoekt Dak laten regelen, via de BTW Teruggave Service. De kosten van dit traject zijn €145 netto op no cure, no pay-basis. Hiervoor meldt u zich bij Zon-IQ. Vervolgens geeft u uw persoonlijke gegevens door aan het belastingkantoor waar Zon-IQ mee samenwerkt en u gaat via een online verbinding akkoord met de opgestelde BTW-aangifte. Het belastingkantoor regelt ook het verzoek tot ontheffing van de volgende aangiften. U kunt ook zelf uw BTW-aangifte en verzoek tot ontheffing van de volgende aangiften verzorgen. Ook hiervoor levert Zon-IQ een stappenplan. Dit traject bevat diverse stappen op papier en online.

 

Stap 8: Nazorg

Heeft u later nog vragen? De installateur laat een pakketje handleidingen achter waar u de meeste antwoorden kunt vinden. Maar u kunt ook altijd contact opnemen met Zon-IQ via 030-2470040 op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur of via zonzoektdak@Zon-IQ.nl. U heeft twee jaar garantie op de installatie en tien jaar productgarantie op de omvormer en zonnepanelen, plus vermogensgarantie op de panelen van in totaal 25 jaar.

Natuur & Milieu heeft afspraken gemaakt om enkele installaties te laten inspecteren door een onafhankelijke expert. Er is een kleine kans dat u onderdeel bent van deze steekproef. Indien dit het geval is, wordt er vooraf contact met u opgenomen.

 

Stap 9: De zon schijnt

Gefeliciteerd! U produceert zelf duurzame stroom waarmee u bespaart op uw energierekening. Hiermee levert u tegelijkertijd een bijdrage aan een beter milieu.